SEURAN HISTORIA

Seura on perustettu vuonna 1994. Eli seura täytti vuonna 2014 20-vuotta, jonka kunniaksi pidettiin Varkaudessa juhlakokous.

Sukuseuran perustava kokous pidettiin 7.5.1994 Väinö ja Sinikka Lappalaisen kodissa Varpaisjärven Ulpukassa. Perustamisasiakirjan allekirjoitti 12 Lappalaisten sukuun kuuluvaa henkilöä eri puolilta Suomea.Nimeksi ehdotettiin ja hyväksyttiin Sukuseura Sutelan ja Lukkarilan Lappalaiset. Alue rajattiin pieneksi, jotta jäsenet tuntisivat läheisyyttä ja sukulaisuus olisi helpompi todentaa. Opetusneuvos Antti Lappalainen Helsingistä sai tehtäväkseen hoitaa byrokratian ja me muut sukukokouksen valmistelemisen ja tiedottamisen. Tieto uudesta sukuseurasta kulki paikallislehtien, Savon Sanomien, kirjeitten, puhelimien ja "puskaradion" välityksellä.

Sukuseuran perustaminen.jpg

Kuva. Sukuseuran perustamista pohtivia Lappalaisia Suonenjoella 22.1.1994. Vasemmalta, Väinö ja Sinikka Varpaisjärveltä, Matti K. Kuopiosta, Ritva ja Urpo Suonenjoelta. Selin kameraan Eino Keravalta. Kuvaajana Riitta Lappalainen Suonenjoelta.

Seuran myöhemmistä vaiheista ja historiasta tulee tälle sivulle lähiaikoina lisää tekstiä ja kuvia.

 
ETUSIVU
- Myytäviä tuotteita
- Lomakkeet
- Seuran lehti
- Ajankohtaista
SUKUSEURA
- Seuran historia
- Jäsenyys
- Säännöt
- Vaakuna
- Hallitus
- Sukuseuran arkisto
LAPPALAISET
- Nimen historia
- Geneettiset sukuhaarat
- Asuinpaikat
- Muistomerkit
- Nykyiset asuinpaikat
TIEDOTUS
- Ajankohtaista
- Tapahtumat
- Kuvagalleria
SUKUTUTKIMUS
- Sukututkimuksesta
- Sukututkijoista
- Geenitutkimuksesta
- Muita tietolähteitä
YHTEYSTIEDOT
- Seuran yhteystiedot
LINKIT
- Sukututkimus
- Muuta kiinnostavaa