SUKUSEURAN SEITSEMÄS SUKUKOKOUS 2012

Kokous pidettiin 28-29.7.2012 Kuopiossa Hotelli Savoniassa. Sinne oli saapunut väkeä Lappalaisten eri sukuhaaroista ympäri maata.

Sukujuhla alkoi lauantaina 28.7 aamukahvilla ja tutustumisella kuopiolaisen Eija Lappalaisen ja haminalaisen Esa Lappalaisen kokoamiin posteri-  ja valokuvanäyttelyihin.

Sitten kokoonnuttiin hotellin auditorioon, jossa puheenjohtaja Eino Lappalainen avasi kokouksen ja toivotti läsnäolijat tervetulleeksi sekä kertoi päivien ohjelmasta.

Musiikkia tilaisuudessa esittivät hollolalaiset sisarukset, Enni Riukulehto (o.s. Lappalainen) viululla ja sitten esitelmien jälkeen Essi Lappalainen klarinetilla.

Juhlaesitelmän piti tamperelainen  Jorma Lappalainen. Hän esitteli erityisesti sukututkimukseen kehitettyä DNA-tutkimusta, joka on tuonut uusia näkökulmia sukututkimuksen kenttään. Pääaiheena oli ”Lappalaisten geneettinen alkuperä ja sukulaisuus DNA tutkimusten pohjalta”. Mielenkiintoisessa esitelmässä avattiin Lappalaisten sukujuuria esihistorialliselta ajalta eli ajalta josta ei ole kirjoitutettua tietoa.

Helsinkiläinen sukututkija Juhani Lappalainen esitteli yleisiä pääpiirteitä sukututkimuksesta ja historialliselta ajalta tehtyjä Lappalaisten sukuhaarojen julkaistuja ja julkaisemattomia tutkimuksia.

Lounaan jälkeen pidettiin sukuseuran sääntömääräinen kokous, jossa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Puheenjohtaja FT, valtiongeologi Eino Lappalainen oli ilmoittanut luopuvansa tehtävästä ja kokous valitsi seuran uudeksi puheenjohtajaksi tamperelaisen TkL  Jorma Lappalaisen.  

Vesa ja Riittta.jpg

Sääntömääräisen kokouksen puheenjohtajana toimi Vesa Lappalainen Kauniaisista ja sihteerinä Riitta Lappalainen Varpaisjärveltä

Kokous kutsui kunniajäsenekseen ansiokkaasti puheenjohtajana kaksi kautta toimineen Eino Lappalaisen.

Sunnuntaina 29. heinäkuuta oli kaupunkiretkeilyn päivä. Tutustuimme sotaveteraanimuseoon siihen perusteellisesti vihkiytyneen oppaan, Risto Lappalaisen johdolla. Lisäksi tutustuimme Kuopion korttelimuseoon ja Lappalaisenkatuun.

Sukukokous 2012 Kuopio Sotavet mus.jpg

Kuva: Sotaveteraanimuseon esittelijä Risto Lappalainen Kuopiosta

sukukokous 2012 kortmuseo.jpg

Kuva: Sukukokousväkeä Kuopion korttelimuseon pihalla

Lopuksi seilasimme perinnelaivalla Kallavedellä ihastellen maisemia ja lounasta nauttien.

Sukukokous 2012 Kuopio Kallavesi.jpg

Kuva:  Sukujuhlaväkeä laivalla Kallaveden aalloilla

 

 

 
ETUSIVU
- Myytäviä tuotteita
- Lomakkeet
- Seuran lehti
- Ajankohtaista
SUKUSEURA
- Seuran historia
- Jäsenyys
- Säännöt
- Vaakuna
- Hallitus
- Sukuseuran arkisto
LAPPALAISET
- Nimen historia
- Geneettiset sukuhaarat
- Asuinpaikat
- Muistomerkit
- Nykyiset asuinpaikat
TIEDOTUS
- Ajankohtaista
- Tapahtumat
- Kuvagalleria
SUKUTUTKIMUS
- Sukututkimuksesta
- Sukututkijoista
- Geenitutkimuksesta
- Muita tietolähteitä
YHTEYSTIEDOT
- Seuran yhteystiedot
LINKIT
- Sukututkimus
- Muuta kiinnostavaa